mandag, desember 31, 2007

Da har jeg rigget meg til med laptop og en deilig kopp kaffe. Har noen timer barnefri så nå tenkte jeg at jeg skulle skrive mine tanker og ønsker for det nye året. Det er bra å skrive det ned, for da blir man mer bevisst og får det mer konkret. Min første plan for det nye året er nemlig å bli mer strukturert på alle områder. Jeg er 120% avhengig av orden for å fungere. Blir alt hektisk så blir jeg hektisk - en ubestridelig sammenheng. Lister er en bra ting, så jeg tror jeg kjører det her og deler opp i kategorier. Kanskje ikke så interessant for alle det her, men for meg er det viktig å få det ned i ord. *s*


1. Det jeg SKAL gjøre i det nye året:
- Jeg skal bli mer strukturert på alle områder. Organisering er stikkordet. Siden dette gjelder alt så blir det mye å spesifisere, men det jeg vil nevne er:
Orden i bilder. Jeg fikk ekstern harddisk i julegave og har allerede ryddet mye opp på maskinen og bilder er lagret i egne mapper for år og dato/månder.
Orden i skolearbeidet. Jeg ordnet meg noen fine permer sent i høst og disse skal jeg fortsette å bruke. Jeg skal skrive lister over hva som er pensum til enhver tid og arbeid som må gjøres og arbeid som anbefales å gjøre. Jeg SKAL vite hver forelesing hva som skal gjennomgåes før jeg går inn i salen - har så sinnsykt mye mer utbytte av det hvis man er forberedt.

-Jeg skal ha minst C i alle fag på skolen jeg avslutter.(dette er igrunnen et mål fra jeg begynte, men det opprettholdes i 2008)

-Jeg skal spare penger! Jula, og generelt egentlig, har gjort meg kvalm av forbruk. Nå er det på tide og slutte å "ville ha alt". :-) Tenk så mye mer gøy å se sparekontoen vokse da!!! Juhuu! :-) *Linda aka Onkel skrue*

-Jeg skal finne gleden og latteren igjen. Den er jo ikke helt borte da, men altfor mye fraværende. Naturlig nok blir det sånn etter mange år med mye slit... Jeg fant den for fullt da jeg var i Paris med verdens nydeligste jenter, og jeg ble inspirert til å rydde plass til mer moro, latter og kos i livet. Jeg lo så jeg gråt flere ganger jeg var der nede. Det er deilig, og det vil jeg ha masse av. :-)

-Jeg skal lære meg å ikke ta så tungt på alt. Jeg merker det selv at jeg ofte stiller urimelige krav til meg selv. Jeg er en perfeksjonist og ønsker at alt skal være "perfekt". Det kan det ikke bli og derfor blir det negative tanker og følelse av at man ikke mestrer fordi man mente at det skulle vært sånn og sånn.

-Jeg skal godta meg selv for den jeg er, og jeg skal godta andre for den de er. Gamle skjeletter og forestillinger skal begraves. Fant et fint ordtak en gang i høst(fritt fra hukommelsen): If you cant hide your schelletons, you migt aswell dance with them. Syns det klinget fint jeg. :-)
2. Det jeg vil forsøke å gjøre i det nye året:
-Jeg lover at jeg en eller annen gang i det nye året skal forsøke alt for å slutte å røyke. Det er dritskummelt....men jeg skal forsøke alle gode råd og hjelpemidler og virkelig gå inn for det. Når skal dere få vite når tiden kommer.

-Jeg vil forsøke å prioritere tid mer riktig. Dette er noe som jeg egentlig ikke helt vet hvordan jeg skal gjennomføre, derfor ligger det under "vil forsøke". I sammenheng med det vil jeg også forsøke å bruke tid mer gunstig. Det betyr at jeg må bli mye flinkere å koble ut andre ting og kun fokusere på det jeg skal gjøre der og da.

- Jeg vil forsøke å bekymre meg mindre, og ikke bekymre meg "for ingenting". Jeg er fæl å bekymre meg og det er noe av det som sliter meg mest ut.

-Jeg vil forsøke å trene minst 1 gang i uka. Eller bevege på seg er vel et bedre ord. Enten det er å sykle på treningsstudioet eller å gå en kveldstur lamme Mathias. Aktivitet avler energi.

-Scrapbooking og fotografering... Jeg vil prøve å finne tid til å lære enda mer om fotografering og mulighetene kameraet mitt gir meg. Jeg har planer om å få scrappet i 2008 også. Akkurat noen spesifikke mål for akkurat det må være å rett og slett få prioritert tid til det. :-) Scrappeshopping: Bli flinkere å bruke det jeg har og ikke handle så mye nytt, ihvertfall prøve å handle fornuftig og kjøpe mer ting jeg vet 100% at jeg vil bruke. :-)3. Ønsker for det nye året:
- Jeg vil finne min trygghet. Hva den er vet jeg ikke, men når jeg finner den så vet jeg at jeg vil vite det.
- Jeg håper at 2008 blir et år med lite sykdom, og jeg håper ihvertfall vi slipper alvorlig sykdom.
- Jeg ønsker meg bøttevis med overskudd og livsglede.
-Jeg vil finne kjærlighet.
-Jeg har lyst å treffe Cecilie, Catrine, Kine og Siri igjen! :-)
-Jeg har lyst å dra til Paris igjen i år.(selv om jeg per i dag tror det er lite sannsynlig)
-Jeg vil lage flere stempler.
-Jeg ønsker meg en A på skolen som bare er min...


4. Det jeg gruer meg til i det nye året som jeg vet eller tror kommer:
- Operasjon.
-Frykt og utrygghet.
-Ensomhet.
-Prøving av viljestyrken.


5. Det jeg gleder meg til i det nye året, som jeg vet eller tror kommer:
-Begynner på siste året på utdanningen min!!! :-)
-Lære masse mer spennende saker på skolen.
-Følge Mathias videre i oppveksten. Han er i en morsom alder nå.
-Nye erfaringer og opplevelser - positive overraskelser det nye året måtte bringe.Det er sikker mye mer jeg skulle skrevet ned her som jeg har tenkt på, men en plass må jo begynne. Og jeg begynner i dag! :-)

Husk alltid at du selv velger hva du vil gjøre med det du får servert. Du kan spise det eller du kan si nei takk. Og positivitet er alltid lurt å pakke i ryggsekken. GODT NYTTÅR!! :-)

4 Comments:

Blogger Catrine said...

Linda, jeg håper alle ønskene og drømmene dine går i oppfyllelse!
Og så håper jeg virkelig vi treffes igjen i 2008!
Riktig godt nytt år til deg og Mathias! *stor klem*

5:53 p.m.  
Blogger Annette said...

Godt nyttår! :-)
Ser vi har mange like tanker og drømmer for det nye året.
Måtte de gå i oppfyllelse! ;-)
Klem

9:04 p.m.  
Blogger ania said...

Godt nytt år og *stor klem* :) Sier som Catrine, håper alle ønskene og drmmene dine går i oppfyllelse! :)

11:51 p.m.  
Blogger Sydney said...

Stå på! Du er kjempetøff som tar utdannelse ved siden av å ha eneansvaret for en aktiv gutt. Bare det er en bragd! Så ikke straff deg selv for hardt når ting ikke går helt slik du ønsker. Perfeksjonisme kan være utrolig utmattende. Min veileder sa til meg at 80% er godt nok. Jeg tror han hadde mye rett i det. Lykke til med siste året på skolen.
*Klem*

9:51 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home