onsdag, desember 27, 2006

Løp og kjøp! :-)

Nå er januarnummeret til Scrapbooking m.m i salg og siden jeg ha "spesielle interesser" *knegg* i dette bladet så må jeg jo reklamere litt. :-) Jeg har nemlig en layout på trykk her! Rågøy! :-) Nå har jeg akkurat bestilt bladet fra Papirloftet og jeg gleder meg så til å se. Blir vel ikke før på nyåret for pakken min ble noen kilo så det går nok ikke som brev. Hihi.

Ellers har vi ei kjempekoselig jul med god mat og rolige, koselige dager. Mathias har fått ski som jeg tenkte vi skulle få prøvd i dag siden det har kommet noe snø igjen - vi hadde forresten en helt fortryllende vakker julaften! Snøen hang på buskene. Magisk. :-) Vi fikk masse flotte julegaver begge to. For å nevne noe: Penger, PC sekk, Heisekran, v.smile tv spill, klær, traktorer, bøker, filmer, ski, bilstol ++(Så kan dere jo gjette hvem som fikk hva *knegg*) Også fikk jeg 1 scrappejulegave i år også! Fikk "Designing with 2007" av Papirloftet/Siri - WOW, har bare rukket å sett litt i det, men her er utrolig mye bra insirasjon og kule utfordringer. :-) Tuuusen takk, Siri! Denne gleder jeg meg til å bli inspirert av i 2007.

Ønsker dere ei fin romjulstid. :-)



EDIT: En liten oppdatering: Bilde av den lille skiløperen på nye Linus ski - Jammen var han flink gitt! :-) Nordmenn er vel ikke født med ski på beina for ingenting. ;-)

torsdag, desember 21, 2006

Nydelig vinter...

...hadde vi i 3 dager, men så syntes visst noe at vi hadde det for koselig og fint for bortevekke ble den og istede fikk vi regn, regn og regn. Ikveld har vi skikkelig ruskevær ute også... Kjipt. Men vi får kanskje snø igjen i morgen. Litt vinter må vi vel få da?

Nå er det snart jul!!! Jeg gleder meg som en unge og Mathias også, men han er jo en unge da. Hehe. :-) Vi har dratt på juleferie og julehuset begynner å komme i orden her - sååå koselig. Julegavene er handlet og julestress har jeg ikke sett snurten av så her har juleroen senket seg for lenge siden. Hvorfor skal man stresse? Nei, jeg tar livet med klinkende ro og deilig er det.

Nå skal vi kose oss med juleferie i noen uker før vårsemesteret begynner 8 januar.

Ønsker dere alle ei riktig god jul! Ta vare på hverandre og kos dere med gode stunder sammen. :-)

torsdag, desember 07, 2006



Denne høsten har vært den merkeligste høsten jeg har opplevd - tror jeg. Det har skjedd så mye rart og Mathias har for alvor begynt å blitt stor. Jeg var på foreldresamtale i barehagen for noen uker siden og jeg måtte si det, at jeg føler virkelig at han er i hodet mitt hele tiden - han opptar meg hele tiden og på en helt annen måte enn før. Det er vel kanskje en naturlig del av det at de blir større og kan si og uttrykke så mye mer og at de evner mer og mer. Men han opptar meg på en god måte liksom - jeg vil "bekymre" meg for han og jeg vil være oppmerksom på han sånn at jeg kan forklare og veilede han i problemer og erfaring. Jeg setter stor pris på samarbeidet med barnehagen - de som jobber på avdelingen hans vel og merke. De skjønner og de setter ære i jobben sin. De kan barn og de er god støtte for en mamma som erfarer et barn oppvekst for første gang. (Sett fra voksne øye da) Men alt ordner seg og man kommer seg over alle hinder man vil - det er noe jeg VET, og det er noe som Mathias skal få i barnelærdommen sin. Stresse når det er noe man ikke forstår er derimot noe jeg selv prøver å legge av meg og håper han ikke tar med seg. Vel, angst for det uvisse og det man ikke skjønner er sunt - det gjør at du streber etter å lære, men man må passe på å holde den positiv. Blir den negativ så blir den bare ødeleggende. Positiv angst er det som driver oss mennesker videre, og som gjør at vi utvikler oss og lærer nye ting. Å være student er forferdelig - jupp, men det må være det for at man skal lære noe. Man går fra å være totalt inkompetent til konge til inkompentent til konge osv osv etterhvert som barrierer brytes og ny lærdom synker inn - presset gjør at man lærer. Det er utvikling. Jeg tror at jeg og Mathias har mye til felles sånn sett, og jeg prøver å bruke det for å forstå hans ulike sinnstilstander som positivt stress for å utvikle seg. Det er det han skal så det er greit liksom - og man kan ikke forstå alt med en gang. Det kommer etterhvert og den roen man føler når bitene faller på plass og informasjonen kan henges på sin riktige knagg, ja den er ubeskrivelig god og den største motivasjon for å fortsette å hige etter det neste. Naturens gang. :-)

Vi har hatt noen fæle dager nå. Mathias ble forkjølt på mandag, og værre på tirsdag. natt til onsdag sov vi nesten ingenting. Han fikk ikke puste ordentlig - hele ungen pep for hvert pust- og han ble kvalm og var veldig dårlig. Halve onsdagen tilbrakte vi på sykehuset, og idag var vi til utredning hos barnelegen. Så nå sitter vi her med pariapparat, astma medisin, antiboiotika og en ganske stor omveltning av hverdagen. Han hadde lungebetennelse og har fått ventolin mot bronkitt, og på grunn av pusteproblemer så er de bekymret for astma også. Han har det mye bedre nå og medisinen hjelper han. Må bruke det en tid fremover for å være på den sikre siden så får vi se da om det er midlertidig - håper det. Mamma sier at jeg også brukte noe astmamedisin som barn men vokste det av meg så da krysser vi fingrene for at dette er samme greia.

Alt ordner seg - det har vært mitt livsmotto i mange år nå, og det er ikke tull engang - det gjør det. (Ikke dermed sagt at det ordner seg slik du mener det skal eller bør - men det ordner seg uansett)

Og tilslutt, LOen min kommer i januarnummeret til scrapbooking m.m. Layouten kom frem tilslutt. :-)

Ha ei fin adventstid og ta vare på deg selv og dine.

Forresten! En anbefaling: Skal du kjøpe en film i år så kjøp den nye filmen fra disney pixar "Cars". OMG, jeg tror seriøst at det er den kuleste filmen jeg har sett ever! Det er tegnefilm, men fytti rakkern dette slår ekte film altså. Lynet McQeen er bare helt råååå! Action, action, action. Også har de valgt så mange morsomme norske stemmer. Bl.a Kjell kristian rike som kommentator på løp og martin sckhanke(?) som kongen. *knegg* Vanvittig flinke folk som har laget denne filmen. :-)

søndag, desember 03, 2006

Snakker om at tiden har hastverk ja...



NB! Du er herved advart for en mamma sprekkferdig av stolthet og bare ute etter å skryte. *knegg*

Se hva Mathias kan!!!! Jeg er direkte møkkimponert over gutten. *glise* Eneste bokstaven i navnet sitt han ikke kan skrive er S`en og det er da heller ikke å vente - han er ikke fullt 3,5 år enda! Han har skrevet: M, A, T, H, I, A... med litt avstikkere underveis - det må være lov. Hihi. Jeg blir så glad på hans vegne alt han mestrer og alt han lærer seg for jeg vet hvor mye enklere det vil bli for han når han blir større og allerede begynte å lære ting tidlig. Og cluet er at han er faktisk interessert i å lære og han får stimuli på interessen sin - både fra meg og ikke minst fra barnehagen. Jeg er så takknemmelig for de 3 flotte damene som arbeider på avdelingen hans. De tar sin jobb på alvor og de ønsker at barna skal få utvikle seg men samtidig respekteres for den de er og sine behov.

Ingen tvil! Denne gutten skal bli noe stort. Jeg mener, hvem sitter vel på en søndags ettermiddag sammen med mamma og en skolekamerat og studerer bilder av forskjellige metaller sett gjennom mikroskop, og hjelper til å bedømme perlitter, ferlitter, cementitt, kulegrafitt osv. osv. Gjett om denne gutten har det som trengs for å nå dit han vil. :-)

Også må jeg bare avslutte med å si at vi var hos tannlegen for første gang i forrige uke og jeg grua meg så sinnsykt. Hehe. Helt ubegrunnet! Null hull og bare skryt for tennene hans. Yeah!!

Og angående hemmeligheten min i forrige innlegg her så kan jeg jo igrunnen bare si det - jeg hadde lyst å vente til alt var i boks, men vi tar sjangsen: Jeg får en layout på trykk i januar nummeret av "Scrapbooking m.m." :-) Men nå har den brukt over ei uke på å reise til sverige så jeg håper virkelig den kommer frem snart - liker ikke posten noe særlig. :s