onsdag, mai 30, 2007


Da var pinsehelga avsegstyrt. Vi har hatt masse besøk, og det er jo koselig det, men godt å få komme tilbake til hverdagen igjen. Spesielt når man vet alt som ventes på å gjøres. Lørdag var broren min og hans familie her. Da var vi bl.a på togstasjonen og så på tog - det er kuuult det! :-) Her er bilde av Mathias og Kine, tantebarnet mitt. Det er jo umulig å få bilder av de to sammen hvor begge faktisk vises. Nr jeg ser gjennom bildene mine så var dette det beste for her ser vi ihvertfall ansiktene til begge to. Hehe. Deilige unger ihvertfall!
Sommeren har kommet hit i dag!!! HERLIG! Har vært stort sett fint ei stund nå, men ikke de store temperaturene i skyggen, men idag var det solkremvær. :-) Håper denne sommeren blir bra!
Mathias har det forresten kjempefint - går så bra med han nå! Jeg har begynt å gi han dobbel dose astma medisin og det funker helt optimalt. Er så glad! Skal få fiksa en time hos barnelegen som vi går til, for det er bare å innse at ungen har astma og må ha medisin... Jaja, får håpe han kan vokse det av seg da. Bare så kjempeglad for at det endelig var noe som funket. Tusen takk for all positiv støtte dere gir - det er så koselig å lese og det varmer kjempemye!!
Idag hadde jeg eksamen nummer 2. Aner ikke hvordan det gikk for det var prosjekteksamen. En case vi skulle løse og organisasjon og ledelse. Tror vi fikk analysert bra og funnet mye gode poeng... Da er det bare 5 igjen... 5 spør du? Ja for det var jo 6 du sa i forrige post, og 6-2 blir da virkelig ikke 5. Hva slags matte er det de lærer deg på den der skolen? *fnise* Jo det er 5 for jeg har nemlig fått en fiks ide.....igjen! *ler* Jeg skal konte matteeksamen som jeg hadde i april. Jeg vet at jeg kan bedre, og det er en ny eksamen 29. juni og den skal jeg være med på. Går så bra atte. :-)
Også må jeg jo ikke glemme!! Siri har laget forum!! Så kult, jeg ble helt i ekstase! :-) www.papirprat.no - Check it out! Hvis du ikke allerede har da - begynner å bli temmelig folksomt allerede! :-)

onsdag, mai 23, 2007

I morgen braker det løs - den første av i alt 6 eksamener jeg skal gjennomføre til den siste som er 14. juni. Jeg VET at det blir sinnsykt pes fremover. Og Mathias er blitt så sinnsykt allergisk at han får både astma og allergimedisin nå, og selv det er ikke nok... Jeg måtte spørre legen: "Men hvorfor får han plutselig bare feber og allmenntilstanden blir elendig, er det fordi han er mye ute hele dagen?" Ja, det kunne det godt være, sa han. "Du kan prøve med dobbel dose astmamediin når det blir så ille"....
Idag gjorde jeg noe jeg gjør uhyre sjeldent...Jeg gråt til jeg hadde så vondt i halsen at det nesten var godt å ha det så vondt... En skikkelig "cry-out" med andre ord. Noe man egentlig bør gjøre oftere for det letter jammen på følelser og frustrasjoner og hele pakka. Det bare toppet seg da legen nok engang ikke kunne hjelpe meg. Det har vært for mye leger nå, og for mye ting har skjedd som jeg ikke eier kontroll på hvorpå jeg har bedt om hjelp men ikke fått egentlig...Sykdom snakker jeg om da. Det må ta slutt snart, for jeg kjenner at jeg får hetta rett og slett. Sykdom har overtatt hverdagen og det sliter no sinnsykt. Min deilige lille gutt - hvorfor skal han plages sånn??

I morgen har jeg eksamen i material og bearbeiding. Her er en rask innføring: Vi har 4 hovedgrupper av materialer: Metaller, glasser og keramer, polymerer og kompositter. To første sier vel seg selv. Polymerer er plaster og kompositter er blandinger av gruppene. Plaster er delt i to hoverdgrupper: Herdeplaster og termoplaster. Hovedforskjell er E-modulen. Denne sier noe om hvor mye kraft et material tåler før det får brudd, belastning med andre ord og da tatt i betrakning om det er duktilt, tøyelig. Molekylene i termoplaster har primærbindinger, det vil si kovalentebindinger som binder sammen atomer til 1 molekyl. Herdeplaster har sekundærebindinger, van der waalske bindinger, som er bindinger som binder molekylene sammen i hverandre og derfor holdes sterkere på plass. Ergo er en herdeplast hard og har lavere E-modul enn en termoplast som er tøyelig. Forresten så er det beste å lage skosåler av noe som kalles elastomerer. Disse er myke, men har bedre friksjonsevne enn vanlig termoplast - ergo; Du sklir ikke like lett på isen. En liten digresjon, men interessant dog... Metaller er duktile, de aller fleste ihvertfall. Det betyr at de tåler mye kraft før de får plastisk deformasjon eller brudd. De har en flytegrense. Overgås denne så vil ikke materiale falle tilbake til utgangspunktet. Prøv å bøy en spiker så skjønner du det....

Ok, nå skal jeg ikke ta helt av her, dette kunne jeg skrevet en hel blogg om. Hihi. Vel, jeg er ihvertfall forberedt for morgendagen. Dette er et fag som jeg potensielt kan få A i. Eksamen teller 50% og labjournaler teller 50%, og min superduper kule labgruppe har jobbet oss frem til ren A og resten A/B på labene. En lusen B, men den snakker vi ikke om. Hehe, der gjorde vi en dum feil vi bare vil glemme helst. Vel, så mulighetene er bra, spes siden dette er stoff jeg kan en god del om nå - kunne ikke en dritt da jeg begynte i høst. Hehe. Gøy å se fruktene av slitet sitt. :-) Nå skal jeg avslutte før jeg taster hull i hodet på noen. Wish me luck...!

torsdag, mai 17, 2007


Hipp hurra for 17. mai! Gratulerer med dagen, alle sammen! :-)
Mathias har virkelig gledet seg til denne dagen, og til tross for regn og tog som gikk i ekspressfart så vi sprang halve veien, så sa Mathias da toget nærmet seg slutten: "Mamma, æ vil gå en gang til!". Ja, om ett år får du det, sa jeg. Ok, var svaret. Hehe. 17. mai var ihvertfall veldig stas i år. Det ble med tog og gassballong i byen også dro vi hjem og har spist god middag og spilt tv-spill og ellers bare koset oss. Kort sagt, en fin-fin dag. :-)

søndag, mai 06, 2007

Nydelig muffinssøndag :-)

Idag fikk vi endelig litt temperatur i lufta her oppe, så nå føler jeg virkelig at våren er i annmarsjen - Love it! Jeg er virkelig ikke noe vintermenneske, det skal være bra sikkert. Vi har koset oss ute og bakt muffins. Ellers er jeg kommet i skikkelig vårrengjøringsmodus her - rette tiden. Jeg må ALLTID rydde, vaske og organisere i huset når våren kommer. Så i helga har jeg skrudd både hyller og begynt på vasking og rydding. Ikke minst lete frem alt som skal kastes! Våren er den beste tiden på hele året - Ingen tvil. :-)

Jeg skal forresten slutte å skrive når vi er friske og raske. For jeg gjorde nemlig det forrige gang jeg skrev her, og bare dager etterpå så ble både jeg og Mathias kjempesyke - Influensa tror jeg. Jeg er enda ikke helt frisk. NÅ må det være nok altså. 6 ganger etter jul har Mathias hatt dette her...Det er snakk om uker av gangen + alt annet sykdomsgreier vi har hatt etter jul. Nå må jeg få tid til å ha normal hverdag. Roen jeg trenger for å få holde fokusen. Jeg fikk C på matteeksamen jeg hadde like før påske. Helt ok det, og jeg er igrunnen fornøyd med tanke på innsatsen jeg puttet inn i matten dette skoleåret - lite med andre ord. Irriterende dog, fordi jeg vet at jeg potensielt kunne gjort det så mye bedre. Men, men man styrer ikke det som skjer og de hindringer man møter på veien - man må bare prøve å jobbe seg rundt dem. Alt i alt syns jeg at jeg klarte det bra. Ene og alene takket være positivitet og motivasjon. Dette året hadde aldri gått i det hele tatt hvis jeg ikke absolutt hadde villet det. Har 6 eksamener igjen nå, og 1 1/2 måned ca. å gjøre det på så det blir hektisk fremover, men jeg gleder meg likevel. Jeg liker eksamener jeg - merkelig nok. Hehe. Det handler om å avslutte, bevise og gå videre. :-)

Blir ikke fullt så mye scrapping på meg fortiden naturlig nok. Men litt får jeg skvisa inn. Jeg har begynt på et nytt prosjekt - en "boksen om meg" på en måte til Mathias. Alle minner og sånne viktige og koselige bilder fra det første året hans ca. Blir godt å få gjort det nå, få det dokumentert, for jeg har utsatt det prosjektet lenge. Også holder jeg også på med et litt annet spennende altered prosjekt. Hvor det ender vet jeg enda ikke helt, men resultatet kommer i galleriet til Papirloftet tilslutt. :-) Layouter til "Mathias"-boksen kommer også der etterhvert som de blir ferdige. :-)

Kos dere med våren! :-)