fredag, november 30, 2007

Nytt objektiv = bildedryss

Jeg har endelig fått kjøpt meg et nytt objektiv. Da jeg var i Paris og fikk sammenlignet objektiver og egenskaper med jentene så fikk jeg virkelig opp øynene for et behov jeg ikke helt visste at jeg hadde. Hehe. Jeg har jo et 28-300mm fra før, men ser jo nå at dette er et langt objektiv og derfor begrenser avstander. F.eks bilde opp i lufta. Jeg kan ikke akkurat grave meg ned i jorda heller. *fnise* Vel, jeg har studert litt rundt og valget falt tilslutt på canon 50mm f1,4. Veldig bra testresultater og prisen var overkommelig. Og noen av hovedgrunnene til at jeg valgte det var lys og usm, og jeg må si at jeg digger den usm`en - deilig stille. :-) Og lyset også selvsagt! For det har jeg savnet litt. Det gamle var ikke så veldig lysterk og hadde spenn på blender fra 3,5-6,3. Men godt nok liksom - bare jeg som fikk lyst på et til, som også var mindre og mer hådterlig å drasse på. Jeg er kjempefornøyd ihvertfall, og kameraet har fått kjørt seg litt, så her kommer et lite bildedryss. Siden jeg aldri har hatt så lav blender som 1,4 så er det kun det som er brukt her. *lol* Må glede meg ferdig over den før jeg tester ut hva som fungerer best. Bildene er enten orginale eller justert pittelitt på nivåer for mer hvitt lys. Bil bildene er trikset litt å farger og metning også - syns de ble kule! :-)(ingen bilder er beskjært i ettertid)
Som dere ser er jula kommet i stua her - kjempekoselig. :-) Har første eksamen på mandag og må alltid ha det ryddig og rent rundt meg så da passet det bra å få jula inn samtidig. Har bare igjen å sette opp adventsstaker og henge opp julestjerne.
Forresten, dere "paris-damer", kjenner dere igjen babyløva? Hehe. Den ble særdeles godt mottat og de har vært bestevenner ever since. :-)
Til sist - Ha ei flott helg og kos dere med juleforberedelser!



















onsdag, november 21, 2007

Silly Symphony - The Grasshopper and the Ants (1934)

I går fikk jeg en kjempekoselig overraskelse da jeg hentet posten: En blogg-julehilsen fra Sylvi! :-) Råfine saker. Tuuusen takk, Sylvi!

Dere som jeg skal sende hilsen til må sende meg adressene deres! Har lagt beskjed til dere i bloggene deres. :-)

Jeg både stresser fryktelig for tiden og tar prøve å ta det rolig på en gang... Litt slitsomt, for jeg føler at det ble litt mye på en gang her nå. Men ting taes unna en for en nå, så forhåpentligvis blir det en koselig og avsappet jul når den tid kommer. :-)
Jeg venter bl.a på et prøveresultat, og holder egentlig litt pusten inntil jeg vet hva jeg må forta meg eller om jeg kan glemme hele saken...

Vel, vel sånn er livet. Byr ikke alltid på det man ønsker og er slett ikke forutsigbart - bare å lære seg å leve med det. :-) Postet en god gammel klassiker under her. Syns denne er så koselig, og jeg blir i så godt humør av den livsglade gresshoppa. :-)

Og en liten NB. Bloggen min har ny adresse: www.lindasscrappeblog.blogspot.com. Ser at flere enda har den gamle lagret som link i bloggen sin og når man trykker på linken der så kommer det opp en rar blog med blanding av mine innlegg og reklame. :-S

onsdag, november 14, 2007



Jeg var en tur innom Sylvis blogg i dag og der hadde hun en kjempekoselig utfordring som jeg herved viderefører.:-)

De 3 første som poster her får en koselig liten hilsen av meg i posten før jul. Det eneste som kreves er at du har en egen blogg og vil videreføre utfordringen. :-)

Jeg har masse jeg kunnet skrevet om her i bloggen akkurat nå, men jeg tror jeg tar det en annen gang. Mye som skjer. Mye å gjøre. Både koselige ting og mindre koselige ting. Jeg gruer meg veldig til i morgen. Jeg gleder meg veldig mye til jul.

Lekte meg litt i photoshop i dag og laget dette enkle bildet til facebook-profilen min. Får vise frem det siden jeg ikke har så mye annet å vise frem. :-p

lørdag, november 10, 2007

Jeg fatter ikke hvorfor det er så mye datotull på bloggen min her... posten under her ble postet idag lørdag 10.november. Nå har jeg prøvd diverse cookies greier for å se om det fikser seg. *fingers crossed*


Edit: IT WORKED!!! Jeg har slemme cookies....knurr...

Ha ei fortsatt god helg!! :-)

mandag, november 05, 2007

Mimre og fundere...scrapbooking.

Jeg ble sittende å se gjennom albumet mitt på scrapping.no i dag, og det er igrunnen litt snålt å se ting som man ikke har sett på lenge, og i tillegg laget selv. Jeg ble litt sånn: Hæ? har jeg virkelig laget disse? For jeg legger merke til mange ting som JEG TROR ikke er meg i det hele tatt. Hehe. F.eks ser dere hvor mye jeg egentlig bruker kartong? Jeg trodde virkelig at jeg var en mønsterpapir-scrapper. Også dette med stæsjing... Jeg har alltid tenkt at jeg stæsjer i bøttevis, men jeg må da si meg sterkt uenig med meg selv der. Hihi.

Vel, dette er jo LOer fra 2-3 år tilbake i tid, men jeg følte plutselig at jeg skjønte min egen stil plutselig... hmm. Og jeg finner ut jeg liker LOene mine bedre fordi det ikke var så ille mye på dem som jeg en eller annen plass inni hodet mitt fryktet.

Jaja, dette ble en snål post. Jeg skjønner det ikke selv heller, men jeg fikk en liten epiphany her altså. *fnise*

Legger ved noen av mine gamle LOer. Join me for a trip down memory lane. :-)

















Nå har jeg altså vært i julemodus her siden midten av oktober, og det blir bare værre og værre. Hihi. Jeg fatter egentlig ikke helt hva som går av meg i år for jeg pleier alltid å begynne "for sent", men jeg tror at det har både med at jeg begynte tidlig å kjøpe julegaver og pågrunn av Papirloftets julestempler. Men også fordi jeg gleder meg litt ekstra til jul i år. Det skal bli godt med en pause. Jeg finner ofte ut at livet ikke er for pyser. Men det er nå en annen sak. Jeg formelig bobler over av jul her. Jeg har som sagt kjøpt masse julegaver allerede, og de er pakket inn. Jeg har kjøpt julekalender og kalendergaver til Mathias. Jeg har kjøpt en nydelig "gull-julete" adventsstake som jeg bare gleder meg så mye til å bruke og lyse opp adventstida. :-) Jeg har produsert julekort og julepynt. Jeg har dilla på JUL i år!!!! Og jeg elsker stempler! Se disse søte nydelige magnolia jentene da - jeg er så forelsket. Jeg farger dem hvert ledige øyeblikk jeg har. Magnolia har jo alltid hatt fine stempler, men denne siste julekolleksjonen deres solgte meg totalt altså! Så disse jentene skal på mange forskjellige juleprosjekter som blir ferdige etterhevert.
Legger ved litt juleinspirasjon her. Saker jeg laget til Papirloftets DT-oktobergalleri. :-)
Ha ei fin uke, og kos dere med juleforberedelser! :-)

Papirer fra MME (out and about og christmas). Stempler fra papirloftet, el a tins og paperbagstudio.
Papirer fra BG (pheriphery og recess) og stempler fra Papirloftet. :-)
BG julepapirer og stempler fra Papirloftets kolleksjon. :-)

Juletrepynt med bilder av dine kjære. :-) Glossy accent på bildet for bedre holdbarhet. Limt på type chipboard kartong.